Наши специални гости

Да обичаш на инат

По случай патронния празник на 128 СОУ „Алберт Айнщайн” – снимачна площадка на филма „Да обичаш на инат„, се проведе вълнуваща и трогателна среща. 30 години след появата на този шедьовър в българското кино, гости на училището бяха – режисьорът на филма Николай Волев, изпълнителят на ролята на 14-годишния Пламен – Иван Велков, и учителят по физкултура Атанасис Илияс. Те споделиха с ученици и учители спомени от създаването на филма, коментираха за проблемите на днешното ни общество и изразиха увереност, че доброто бъдеще на България е в ръцете на упоритото, целеустремено и амбициозно младо поколение.

Наши скъпи гости

За откриването на новата учебна година наши скъпи гости бяха бивши учители на 128 СОУ „Алберт Айнщайн”, начело с г-жа Мата Стайкова – първи директор на училището (1975-1988г.)

Желю Желев

Посещение на Желю Желев в училището ни.

Посещение на аташе по културни и образователни въпроси към Посолството на САЩ в България

На 16 април 2014 г. г-н Ричард Дамстра, аташе по културни и образователни въпроси към Посолството на САЩ в България, посети 128 СОУ „Алберт Айнщайн”. Г-н Дамстра лично поздрави и връчи грамоти на участниците в национални и международни състезания по английски език, като високо оцени и труда на техните преподаватели. Сред гостите бяха г-жа Виктория Тошкова, сътрудник по културата към Посолството на САЩ, родители и учители. Учениците представиха историята на училището и разказаха за своето участие в състезанието по творческо писане на английски език, организирано от Фондация „Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”, международното състезание по английски език „HIPPO 2014” и международното състезание за есе на тема „Устойчиво развитие”. Сред наградените бе и Кристъл Илчева от XII клас, която спечели втора награда на художествено-музикалното състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Талантите от X Factor се върнаха в училище

Талантите от X Factor се върнаха в училище, но не като ученици, а за да вдъхновят децата от 128 СОУ „Алберт Айнщайн“. Финалистите Невена, Михаела, Георги Бенчев и дует Добреви станаха част от „Фортисимо в клас” – програмата за представяне на най-известните музикални инструменти сред ученици от начален етап. В компанията на цигуларя и ръководител на проекта Хари Ешкенази талантите разказаха за емоцията, която носи музиката, и пътя, който самите те са извървели до сцената на X Factor. Събитието бе отразено от Нова телевизия!

30 години

По случай патронния празник на 128 СОУ „Алберт Айнщайн” – снимачна площадка на филма „Да обичаш на инат“, се проведе вълнуваща и трогателна среща. 30 години след появата на този шедьовър в българското кино, гости на училището бяха – режисьорът на филма Николай Волев, изпълнителят на ролята на 14-годишния Пламен – Иван Велков, и учителят по физкултура Атанасис Илияс. Те споделиха с ученици и учители спомени от създаването на филма, коментираха за проблемите на днешното ни общество и изразиха увереност, че доброто бъдеще на България е в ръцете на упоритото, целеустремено и амбициозно младо поколение.

Български ученици с международна награда за есе на английски

София Диамандиева и Надежда Димитрова от 128 СОУ „Алберт Айнщайн” получиха международни сертификати за есе на английски език в Хампстед, Великобритания.
На международно състезание, проведено от британската организация Trust for Sustainable Living, българските ученици се състезаваха с есе на тема „Какво означава за вас ‘устойчиво развитие’ и какви мерки трябва да предприеме обществото за постигането му”.
Възпитаниците на 128 СОУ с ръководител г-жа Десислава Огнянова взеха участие в дебат с ученици от 70 държави в света, където представиха своите креативни идеи за устойчиво развитие, обмениха знания и почерпиха вдъхновение по въпроси, които касаят бъдещето на нашата планета.

Златен медал

Г-жа Теодора Коларова, учителка по физическо възпитание и спорт в 128 СОУ „Алберт Айнщайн”, взе златен медал в дисциплината щафетно бягане 4 x 400 м и бронзов медал на спринт 400 м с препятствия в Нацоналния шампионат по лека атлетика на България. Със своите лични постижения, младата преподавателка печели симпатиите на своите ученици, възпитава у тях любов към спорта и провокира желанието им за участие в състезания. Поздравления!

Музикална награда за Кристъл!

Кристъл Светослав Илчева, ученичка от 128 СОУ „Алберт Айнщайн” спечели втора награда в художествено-музикалното състезание на английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. В конкурса участваха представители на училищата членове на Асоциацията от цялата страна, а класирането на участниците бе определено от комисия на Общото събрание на директорите на 15.03.2014 г. Изпълнението можете да видите на посочения <a href=\"http://youtu.be/u6Dqhd_7QGo\"> линк !</a>

Празник на училището 2014г.-2

Наши скъпи гости бяха кметът на р-н Младост- д-р Цвета Авджиева и бивши колеги от 128 СОУ \"Алберт Айнщайн\".

Учители представят България в САЩ

След продължителна селекция между кандидати от целия свят, организирана от Министерството на образованието и културата на САЩ, г-жа Десислава Огнянова – учител по английски език и помощник-директор в 128 СОУ „Алберт Айнщайн”, София се класира и взе участие в международната програма ”Teaching Excellence and Achievement”, финансирана от Държавния Департамент.