Среща на 128 СУ с олимпийски и световни шампиони

128-мо училище посрещна олимпийските и световни шампиони Армен Назарян, Стоян Саладинов, Мария Оряшкова „Гонете мечтите и целите си, бъдете добри хора и непременно ще успеете“ – с тези думи посрещна учениците на 128 СУ „Алберт Айнщайн“ многократният шампион по борба, самбо, джудо, с шести дан по карате – Стоян Саладинов. Известен е като българският Джеймс Бонд, но за разлика от филмовия герой при него куршумите, сраженията, героичните победи са истински. Повече от 20 години е треньор и ръководител на специализирания отряд за борба с организираната престъпност. Спасил е стотици човешки, сред които много детски животи и за него това е мисията на живота му. Той показа на младата публика бойни ръкопашни техники за самоотбрана и защита в случай на неочаквано нападение, за които не се изискват спортни умения. Демонстрацията продължи с практическо занимание и в училищния двор с учениците.

На срещата, организирана от учителя по физическо възпитание и спорт – Мариян Ангелов и ръководството на 128 СУ „Алберт Айнщайн“, вдъхновяващи послания отправиха плеяда велики български спортисти, прославили България през годините. „Духът и моралът на човек са най-важни“. Този апел отправи към младежите легендата в категория „борба“, двукратният олимпийски шампион, трикратен световен и шесткратен европейски – Армен Назарян. За любовта към България, за лишенията и победата над трудностите разказаха 10-кратната европейска шампионка Мария Оряшкова, Росен Димитров – 3 пъти световен шампион и президент на Българската федерация по самбо и неговият близнак – световният първенец Румен Димитров, планетарната шампионка Ваня Иванова и помощник-треньорът на националния отбор по борба в класически стил – Емил Будинов.
В дарителска кампания за дете с церебрална парализа, по инициатива на професионалния коментатор на бойни спортове – Георги Петков, се включиха учители, ученици и гостите на събитието.

128 СУ „Алберт Айнщайн“ се превърна в посланик на доброто.

Снимков материал: „Неформално с Георги Петков“, 128 СУ
Среща на 128 СУ с олимпийски и световни шампиони