Предколедни настроения в 128-o училище

Предколедно настроение и ухание на сладкиши изпълни класната стая на 4 „г“ клас. Тя се превърна в истинска фантазия от тиквени кулинарни изкушения и украси. Навсякъде мъждукаха светлинки от множество ръчно изработени от малчуганите фенери, свещници, сувенири, апликации, приложна декорации от плат и прежда и тематична художествена изложба.

А в готварската надпревара участваха заедно децата, техните родители и учители – неустоимо вкусни курабийки и палачинки с крем от тиква, сладки тиквени хапки и разнообразни по вид кремчета, кексове и пайове, торти и крем карамел от тиква, дори малки солени хлебчета с формата на този плод, както и традиционен тиквеник. Не липсваше и фолклорна програма с представяне на народен танц от четвъртокласничката Калина Алексиева.

Тиквата, дълбоко свързана с корените на българската кухня особено по Коледните празници, се оказа вдъхновение за творческа изява на малките ученици и за вкусно приготвени изненади, споделят учителите на 4 „г“ клас – Станислава Колева и Боряна Христова.

 

Предколедни настроения в 128-o училище