Кулинарно приключение в 128 СУ

Истинско кулинарно приключение събра на едно място ученици от 2А клас на 128 СУ „Алберт Айнщайн“ и техните родители. Под формата на състезание то обедини техните усилия, групирани в отделни тематични отбори – „Есенна плодова фантазия“, „Зеленчукова ракета“, „Здравословен сандвич“ и „Енергийна подкрепа“. Родителите бяха подготвили само предварителната заготовка според кулинарната станция, за която са избрани на случаен принцип. Всеки отбор разпредели задачите, така че участниците да имат еднакво участие.

Темата е част от учебната програма по технологии и предприемачество, а целта на часа, превърнал се в празник, е под форма на игра да се добият познания за правилно хранене, умения за приготвяне на полезна за здравето храна, за презентиране, формиране на естетика, спазване на хигиенни изисквания, разказаха учителите на 2А клас – Ивелина Йонова и Йоана Стаматова, организатори на събитието. То се проведе в обновения стол на училището.

Оспорваната конкуренция между отборите затрудни журито в състав Юлиян Плачков – директор на 128 СУ и заместник-директорите Валентина Вълева, Десислава Огнянова и Елена Грозданова.

За визия наградата спечели станция „Есенна плодова фантазия“. Призът за оригиналност получи отборът „Зеленчукова ракета“. „Енергийна подкрепа“ грабнаха наградата за изпълнена мисия, а в категорията за презентиране най-добре се справи отбор „Здравословен сандвич“.

Всички състезатели получиха грамоти и тетрадки за записване на кулинарни рецепти и споделиха, че с нетърпение очакват следващи съвместни инициативи.

Кулинарно приключение в 128 СУ