Наши петокласници стават шеф-кулинари

Завидни умения на мини шеф-готвачи показаха на годишното училищно състезание „Кулинария 2024“ ученици от 5-ти клас на 128. СУ „Алберт Айнщайн“, организирано от г-жа Стоянка Павлова и със съдействието на класните ръководители. 12 отбора имаха възможност да разкрият своите таланти в готварството пред жури и да участват в забавното събитие на тема: ,,Аз готвя здравословно“.

В оспорвана конкуренция между отборите петокласниците демонстрираха не само умения в кухнята, но и способността да работят в екип, да се справят с предизвикателства.

Кулинарен конкурс без мастър шеф не би бил възможен, затова гост на „Кулинария 2024“ бе шеф Виктория Стойнова. Тя оцени високо творческите и вкусови умения на малките кулинари, които с нетърпение очакваха резултатите.

Трето място беше отредено на пухкавия ябълков пай, направен от Гавраил и Тони от отбор „Ниските“ с ябълки, специално набрани от Гоце Делчев.

Синя престилка за майстори-готвачи получиха Гергана, Силвия, Тея, Тереза от отбор „Мастър шефове“ с тяхната вкусна, сочна и красива био-торта с плодчета.

Големият приз и червената престилка за топ-шефове грабна отбор „Хаос в кухнята“. Александра, Калина, Камелия и Кристина приготвиха истинско произведение на кулинарното изкуство – здравословен суров чийзкейк с матча.

Всички участници получиха специални изненади, осигурени благодарение на любезните ни партньори от „Централен кооперативен съюз“.

Наши петокласници стават шеф-кулинари