Цигулката на Хари Ешкенази завладя ученици от 128 СУ

Цигулката на виртуозния български цигулар Хари Ешкенази завладя четвъртокласниците на 128 СУ „Алберт Айнщайн“ в час по музика, част от единствената музикална образователна програма за класическа музика В България – „Фортисимо в клас“, която в игри и закачки запознава малките ученици с основните симфонични инструменти: цигулка, флейта, ударни, валдхорна, тромпет, виолончело, контрабас, кларинет и китара или фолклорният инструмент гъдулка.

Менторски екип от 20 професионални музиканти чрез модерни и интерактивни педагогически методи провокират творческото и креативно мислене и формират богата духовност у младите хора.

Хари Ешкенази е създател и вдъхновител на благородната кауза „Фортисимо в клас“. Най-голямата му мечта е да срещне младите хора с тази велика музика, да ги запознае с нейната магия и да съживи интереса към симфоничните концерти. Идеята е да подготвим по-добри хора за обществото с отношение към класическата музика, което оказва благотворно влияние при всеки досег с изкуствата, учи на дисциплина и повече толеранс при взаимоотношенията между хората, пояснява причината за своята кауза великият цигулар. За него „Фортисимо в клас“ е идея, стил, музика и великолепно приключение, в което се впуснаха малките ученици от 128-мо училище. Под форма на игра и забавни подходи те се потопиха в музикалната магия на Моцартовата „Малко нощна музика“, „Годишните времена“ на Вивалди и с историята на „5-та симфония“ на Бетовен, разказваща за съдбата, която чука на вратата. Малчуганите бързо разпознаха и мелодиите от известни филми като „Карибски пирати“, „Хари Потър“ или „Пинко розовата пантера“, с които Хари Ешкенази заинтригува тяхното детско любопитство.

Така по иновативен и изпълнен с творчество подход „Фортисимо в клас“ придава модерен дух на класическата музика. Разказва увлекателно и забавно нейната великолепна история. Неслучайно Хари Ешкенази, който започва да свири на цигулка едва 4-годишен, вече работи с над 1000 ученици от училища в цялата страна.

Цигулката на Хари Ешкенази завладя ученици от 128 СУ