Едно незабравимо преживяване в столицата на Андалусия

От 5 до 19 септември 2023 г. 22 ученици, 2-ма ръководители и 4-ма учители от 128 СУ „Алберт Айнщайн” бяха на обучение в Испания по два проекта „STEM обучение за киберсигурност” – №2023-1-BG01-KA122-SCH-00135113 и „Информационно осигуряване за ефективни икономически решения”-  №2023-1-BG01-KA122-VET-00135081  на програмата Еразъм+, Ключова дейност 1.

В продължение на две седмици учениците усъвършенстваха своите знания и умения в 2 области:

  • Графичен дизайн за WordPress – 12 ученици от профил „Софтуерни и хардуерни науки” имаха възможността да усвоят нови практики, използвайки различни приложения и платформи в университетски департамент по програмиране, дизайн, мултимедия и 3D моделиране /V-Art/ на Университета в Севиля.
  • Бизнес администрация и счетоводен софтуер – 10 ученици от професионалните паралелки „Икономическо информационно осигуряване” имаха възможност да се обучават в сферата на бизнес-администрацията, да изготвят бизнес-планове с помощта на най-новите платформи и под компетентното ръководството на г-жа Рос.

Учителите по проектна дейност VET  job shadowing – г-жа Братованова, г-жа Павлова, г-жа Петкова и г-жа Фърлинковасе се запознаха с ресурсите и методите на преподаване в испанските образователни институции и почерпиха богат опит с идеята да споделят и прилагат добрите практики в своята ежедневна дейност.

Участниците в проекта също така усъвършенстваха своите комуникативни и социални умения чрез активно общуване на английски език. Те се запознаха и с историята, културата и традициите на столицата на Андалусия и региона, посетиха Малага, Гибралтар и невероятното селище Ел Росио, потопиха се във водите на прекрасния Атлантически океан.

Едно наистина незабравимо и уникално преживяване!

Едно незабравимо преживяване в столицата на Андалусия