140 години от рождението на Алберт Айнщайн
На 14 март 2019 г. – четвъртък, от 14:00 часа в 128 Средно училище „Алберт Айнщайн“ – гр. София, се открива постоянна изложба посветена на 140-годишнината от рождението на великия учен и общественик Алберт Айнщайн и честване на 140 години от обявяването на София за столица на България. На събитието са поканени: г-жа Йорданка Фандъкова – Кмет на Столична община, г-жа Ваня Кастрева – Началник на РУО София-град и арх. Румен Русев – Кмет на район Младост.
 
В основната си част изложбата от 100 фототабла, разположени в коридорите на училището, се състои от фотоси на изявените у нас и зад граница фотографи – Асен Великов, Йордан Симеонов и Борис Мутафчиев, успешно допълнени със снимки от наши учители и ученици. Изложбата показва портрети на Айнщайн, знакови за София сгради и културни институции, разкрива богатството на българската природа, фолклор и традиции, както и постижения от училищния живот.
 
128 СУ е единственото учебно заведение в България, носещо името на Алберт Айнщайн. Училището има подписани споразумения с университети и висши училища за съвместна дейност при обмен на преподаватели и използване на академична база. С модерната си учебна среда, квалифициран екип и подбор на млади преподаватели, училището е привлекателно за ученици и родители.
 
Ученици на 128 СУ са носители на много награди от национални и международни олимпиади и състезания, сред които са призове от участия в Оксфорд, Дубай, Палермо и Сейшелските острови
140 години от рождението на Алберт Айнщайн