Юлиян Плачков Знакова личност на „Младост”

Директорът на 128 СУ „Алберт Айнщайн” Юлиян Плачков бе обявен за Знакова личност на район „Младост”. За успехите и популярността на Плачков е показателен фактът, че една от големите зали в „Младост” „Тера” се оказа тясна, за да приеме многобройните гости.
     Събитието се превърна в истински празник с изпълненията на Ваня Костова, Росица Кирилова, Мими Иванова, Развигор Попов, веселата оперетна двойка Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски, ансамбъл „Пламъче” , вокална група от 128 СУ  и млади певчески таланти от „Младост”
     Участниците бяха изпращани с цветя и аплодисменти от публиката, сред която бяха зам.-председателите на Столичния общински съвет Милка Христова и Иван Велков, началникът на РУО-София град Ваня Кастрева и Вилма Доминикова, Лазар Додев от МОН, ръководители и учители от много учебни заведения. Специални гости бяха и Знакови личности на „Младост”, като акад. Ангел Попов, проф. Димитър Славов, проф. д-р Станка Маркова, ген. Люцкан Люцканов, Веска Никова, актьорът Иван Налбантов, поетът Димитър Димитров.
      Юлиян Плачков благодари за честта да бъде удостоен с отличието и заяви, че ще продължава да работи с цялото си сърце за развитие на образованието и културата.
     От своя страна, Плачков направи предложение – следваща Знакова личност на „Младост” да бъде един от най-известните жители на района – боксьорът Кубрат Пулев, възпитаник именно на 128 СУ.  Той разказа и интересни спомени за Кобрата, от ученическите му години. Оказа се, че още тогава Пулев използвал всяка свободна минута за тренировки, но това не му пречело да бъде отличник по история.
     „Просълзявам се след неговите спортни победи и ме обзема особена гордост, когато развее родния трибагреник”, сподели Плачков.
Кметът на района Десислава Иванчева и нейните заместници Биляна Петрова, и Никола Вапцаров специално поздравиха Юлиян Плачков.
„Горда съм, че живея и бях избрана за кмет на район, част от който са едни от най-изявените представители на нашето време в културата, образованието и науката. Вие господин Плачков, сте наистина Знакова личност за „Младост”, заяви Иванчева.

Юлиян Плачков Знакова личност на „Младост”