Наши специални гости

Да обичаш на инат

По случай патронния празник на 128 СОУ „Алберт Айнщайн” – снимачна площадка на филма „Да обичаш на инат„, се проведе вълнуваща и трогателна среща. 30 години след появата на този шедьовър в българското кино, гости на училището бяха – режисьорът на филма Николай Волев, изпълнителят на ролята на 14-годишния Пламен – Иван Велков, и учителят по физкултура Атанасис Илияс. Те споделиха с ученици и учители спомени от създаването на филма, коментираха за проблемите на днешното ни общество и изразиха увереност, че доброто бъдеще на България е в ръцете на упоритото, целеустремено и амбициозно младо поколение.

Йорданка Фандъкова

Ваня Кастрева

Стефан Софиянски

Николай Младенов

Наши скъпи гости

За откриването на новата учебна година наши скъпи гости бяха бивши учители на 128 СОУ „Алберт Айнщайн”, начело с г-жа Мата Стайкова – първи директор на училището (1975-1988г.)

Велко Кънев

Желю Желев

Посещение на Желю Желев в училището ни.

кмет район Младост

Явор Колев и Албена Спасова

Посещение на аташе по културни и образователни въпроси към Посолството на САЩ в България

На 16 април 2014 г. г-н Ричард Дамстра, аташе по културни и образователни въпроси към Посолството на САЩ в България, посети 128 СОУ „Алберт Айнщайн”. Г-н Дамстра лично поздрави и връчи грамоти на участниците в национални и международни състезания по английски език, като високо оцени и труда на техните преподаватели. Сред гостите бяха г-жа Виктория Тошкова, сътрудник по културата към Посолството на САЩ, родители и учители. Учениците представиха историята на училището и разказаха за своето участие в състезанието по творческо писане на английски език, организирано от Фондация „Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”, международното състезание по английски език „HIPPO 2014” и международното състезание за есе на тема „Устойчиво развитие”. Сред наградените бе и Кристъл Илчева от XII клас, която спечели втора награда на художествено-музикалното състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Талантите от X Factor се върнаха в училище

Талантите от X Factor се върнаха в училище, но не като ученици, а за да вдъхновят децата от 128 СОУ „Алберт Айнщайн“. Финалистите Невена, Михаела, Георги Бенчев и дует Добреви станаха част от „Фортисимо в клас” – програмата за представяне на най-известните музикални инструменти сред ученици от начален етап. В компанията на цигуларя и ръководител на проекта Хари Ешкенази талантите разказаха за емоцията, която носи музиката, и пътя, който самите те са извървели до сцената на X Factor. Събитието бе отразено от Нова телевизия!

30 години

По случай патронния празник на 128 СОУ „Алберт Айнщайн” – снимачна площадка на филма „Да обичаш на инат“, се проведе вълнуваща и трогателна среща. 30 години след появата на този шедьовър в българското кино, гости на училището бяха – режисьорът на филма Николай Волев, изпълнителят на ролята на 14-годишния Пламен – Иван Велков, и учителят по физкултура Атанасис Илияс. Те споделиха с ученици и учители спомени от създаването на филма, коментираха за проблемите на днешното ни общество и изразиха увереност, че доброто бъдеще на България е в ръцете на упоритото, целеустремено и амбициозно младо поколение.

Български ученици с международна награда за есе на английски

София Диамандиева и Надежда Димитрова от 128 СОУ „Алберт Айнщайн” получиха международни сертификати за есе на английски език в Хампстед, Великобритания.
На международно състезание, проведено от британската организация Trust for Sustainable Living, българските ученици се състезаваха с есе на тема „Какво означава за вас ‘устойчиво развитие’ и какви мерки трябва да предприеме обществото за постигането му”.
Възпитаниците на 128 СОУ с ръководител г-жа Десислава Огнянова взеха участие в дебат с ученици от 70 държави в света, където представиха своите креативни идеи за устойчиво развитие, обмениха знания и почерпиха вдъхновение по въпроси, които касаят бъдещето на нашата планета.

Златен медал

Г-жа Теодора Коларова, учителка по физическо възпитание и спорт в 128 СОУ „Алберт Айнщайн”, взе златен медал в дисциплината щафетно бягане 4 x 400 м и бронзов медал на спринт 400 м с препятствия в Нацоналния шампионат по лека атлетика на България. Със своите лични постижения, младата преподавателка печели симпатиите на своите ученици, възпитава у тях любов към спорта и провокира желанието им за участие в състезания. Поздравления!

Музикална награда за Кристъл!

Кристъл Светослав Илчева, ученичка от 128 СОУ „Алберт Айнщайн” спечели втора награда в художествено-музикалното състезание на английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. В конкурса участваха представители на училищата членове на Асоциацията от цялата страна, а класирането на участниците бе определено от комисия на Общото събрание на директорите на 15.03.2014 г. Изпълнението можете да видите на посочения <a href=\"http://youtu.be/u6Dqhd_7QGo\"> линк !</a>

Празник на училището 2014г.-2

Наши скъпи гости бяха кметът на р-н Младост- д-р Цвета Авджиева и бивши колеги от 128 СОУ \"Алберт Айнщайн\".

Учители представят България в САЩ

След продължителна селекция между кандидати от целия свят, организирана от Министерството на образованието и културата на САЩ, г-жа Десислава Огнянова – учител по английски език и помощник-директор в 128 СОУ „Алберт Айнщайн”, София се класира и взе участие в международната програма ”Teaching Excellence and Achievement”, финансирана от Държавния Департамент.